Hakkımızda

Çölyak Vakfı 2023 yılında kuruldu. Eksiklikler üzerine edinilen tecrübeler doğrultusunda, bu eksiklikleri gidermek ve hastalıkla yaşamayı Türkiye'nin her yerinde kolaylaştırmak adına hem çocuktan yetişkine tüm Çölyak Hastaları için hem de glutensiz beslenme gerektiren farklı hastalıklar için hizmet vermek amacıyla faaliyete geçti. Çölyak Vakfı yalnızca halihazırda çölyaklılar için değil, bu hastalığa sahip olup farkında olmayanlar ve glutensiz beslenme gerektiren farklı hastalıklara sahip olanlar için hizmet vermek amacını taşımaktadır.

Yaşam Kalitesi

Çölyak hastalığı olan bireylerin yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yürütür.

Glutensiz Alternatifler

Glutensiz yaşamın yaygınlaşması için mücadele eder ve ürünlerin etiketlenmesi, glutensiz alternatiflerin yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar yapar.

Destek/Dayanışma

Çölyak hastalarının günlük yaşamda karşılaştığı zorlukları azaltmak için faaliyet gösterir ve eğitim, sağlık, sosyal ihtiyaçlar konusunda destek sağlar.

Gelişim/Bilinçlendirme

Çölyak hastalarına yönelik eğitim, araştırma ve farkındalık çalışmaları yürütür, toplumun çölyak hastalığı hakkında daha bilinçli olmasını hedefler.

Çölyak Dayanışma Destek

Yönetim Kurulumuz

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Doç. Dr. Elif Bal Beşikçi

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Avrupa Birliği projeleri başta olmak üzere çok sayıda uluslararası projelerde yürütücü, danışman ve araştırmacı olarak yer almıştır. Görev yaptığı üniversiteden 2009 yılında mezun olmuş ve sonrasında çeşitli Tanker gemilerinde çalışmıştır.
Ayrıca, İsveç’te bulunan World Maritime University'nde 2018 yılında bir yıl süre ile ve Birleşik Krallık’ta bulunan University of Strathclyde’da 2013-2014 yılları arasında altı ay süre Avrupa Birliği projesi teknik uzman ve araştırmacı ziyaretçi olarak görev almıştır.
Çölyak Vakfı'nın kurucularındandır.

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Ozan Çağrı Demir

1990 Balıkesir, Bandırma doğumludur.
2011 yılında Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. 2012 yılında Brunel University (Birleşik Krallık/Londra) Uluslararası İşletme bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
2012 yılından bugüne çeşitli ulusal ve uluslararası şirketlerde farklı pozisyonlarda görev almış olup, mevcutta çalıştığı şirkette İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev almaktadır.
Evli ve 1 çocuk babasıdır.

GENEL SEKRETER

Oktay Beşikçi

1974 Üsküdar, İstanbul doğumludur.
1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü’nden mezun olmuştur. 1997-2011 yılları arası çeşitli Tanker gemilerinde Kaptanlık görevi yapmıştır.
2011 yılından bugüne uluslararası taşımacılık yapan tanker firmalarında farklı pozisyonlarda ofis görevleri almış olup, şuan çalıştığı firmada Filo müdürü olarak görev yapmaktadır.
Evli ve 3 çocuk babasıdır.

YÖNETİM KURULU VE MUHARRAS ÜYESİ

Sibel Demirören

1988 Bursa, İznik doğumludur. 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü’nden; 2014 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. O tarihten bu yana farklı sektörlerde Muhasebe Uzmanı olarak çalışmıştır.
2018 yılında Okan Üniversitesi Muhasebe ve Denetim Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na kayıtlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirdir.
Kendisi çölyaklı olup, “glutensiz.anne” sosyal medya hesaplarında dijital içerik üreterek çölyakla yaşama destek vermektedir.
Evli ve 1 çocuk annesidir.

Doç. Dr. Mihriban Dalkıran

1982 Kahramanmaraş doğumludur.
2006 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2012 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Psikiyatri ihtisasını tamamlamıştır.
2018’de doçent ünvanını almıştır.
Halen Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde eğitim görevlisi ve klinik sorumlusu olarak görev yapmaktadır.
2007 yılından bu yana Çölyak hastalığı ile bizzat tanışıktır.

Doç. Dr. Pelin Bolat

Doktora eğitimini 2011 yılında Shanghai Maritime University'de tamamlamış ve 2012-2014 yılları arasında Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi Enerji ve Ulaştırma Enstitüsü'nde Enerji Sistemleri Teknoloji Modelleme Uzmanı olarak çalışmıştır.
Deniz ulaştırma mühendisliği, siber güvenlik ve deniz işletmeciliği alanlarındaki uzmanlığıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmakta olup, çeşitli dergi ve konferanslarda makaleleri yayımlanmıştır.

Neslihan Altın

1997 Kartal İstanbul doğumludur. Rize Üniversitesi işletme lisans mezunudur.
Qnb Finansbank/Enpara kadrosunda bankacı olarak görev yapmaktadır.

Ayşe Yazgan

1992 Şişli, İstanbul doğumludur.
2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra klinik psikoloji yüksek lisansını 2019 yılında Okan Üniversitesinde tamamlamıştır.
Seanslarını bilişsel davranışçı terapi ve şema terapi ile yürütmektedir.

Hukuk Danışmanlarımız

HUKUK DANIŞMANI

Av. Elif Eda Şengöz Tanısalı

1987 Malatya doğumludur. Lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır.
2010 yılında Adalet Bakanlığında görev hayatına başlamış, 2020 yılından itibaren görevine serbest Avukat olarak, KTG Hukuk Bünyesinde Danışmanlık, Arabuluculuk ve Gümrük Müşavir Yardımcısı olarak devam etmektedir.
Evli ve bir çocuk annesidir.

HUKUK DANIŞMANI

AV. ERCAN HASANBAŞOĞLU

2007 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden derece ile mezun olmuştur. 2003 yılında İngiltere /Bournemouth MLS International College’ta yabancı dil eğitimi almıştır.
2007 yılından beri serbest avukatlık faaliyetleri doğrultusunda Borçlar, Ticaret, Medeni, Taşımacılık, Gayrimenkul, Sosyal Güvenlik, Ceza, Dernek ve Vakıflar Hukuku alanında uzmanlaşmıştır.
2015-2017 yılları arasında İstanbul Barosu Mevzuat Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmiştir. 2023 yılından beri Arabulucu hizmeti vermekte olup ayrıca TOBB UYUM Arabulucular listesine de kayıtlıdır.
Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı ve Uluslararası Yolcu Taşımacılar Birliği gibi bir çok sivil toplum örgütünde kurucu ve yönetici olarak görev almaktadır.

GÜMRÜK MÜŞAVİRİ

Kutluhan Tanısalı

1985 İstanbul doğumludur. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır.
2002 yılında Gümrük Müşavirliği mesleğinde çalışma hayatına başlamış, görevine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı, KTG Eğitim Dış Ticaret Danışmanlık ve İnsan Kaynakları Hizmetleri şirketinde Genel Müdür olarak devam etmektedir. Uzman eğitici olarak sınavlara hazırlık eğitimi vermektedir.
2010 yılından bu yana E-Belge , Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavına hazırlık eğitimleri, Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı üzerine eğitim vermektedir. 2015-2023 yıllarında hazırladığı 10’un üzerinde kaynak kitap bulunmaktadır.
Gümrük ve Dış Ticaret alanında firmalar danışmanlık hizmeti vermektedir.
Evli ve bir çocuk babasıdır.