Çölyak Vakfı ve YÖK Görüşmesi

06.11.2023 tarihinde Ankara’daki ilk görüşmemiz Yüksek Öğretim Kurumu’nda, YÖK Genel Sekreteri Sayın Batıkan Aksoy ile oldu.

Görüşmemizde üniversitelerdeki çölyak öğrencilerinin glütensiz yemeğe ulaşmadaki zorluklarından bahsettik. Çoğu üniversitede glütensiz yemek bulunmadığını, öğrencilerin aç kaldığını ve buna bağlı olarak öğrencilerin hem okul hayatında hem de sosyal yaşantılarında geride kaldığını ilettik. Glütensiz yemeğe ulaşamayan öğrencilerin kimilerinin diyetlerine uymadıklarını, bu nedenle ciddi sağlık problemleriyle karşılaştıklarını bildirdik.

Sayın Batıkan Bey tüm ilgisi ve samimiyetiyle bizleri dinledi. Vakfımıza ulaşan ve aciliyet gerektiren üniversiteler için hızlı şekilde çözüme kavuşmak adına bu üniversitelerin vakfımız tarafından tespit edilip YÖK’e sunulması istendi.

Resmi yazı ile tüm üniversiteler için glütensiz yemeğin çözüme kavuşturulacağı ve sonucunun takibinin yapılacağı bildirildi. Resmi yazı vakfımıza iletildiğinde tüm çölyak ailesi ve değerli üyelerimizle paylaşacağız.

Batıkan Bey’e özel makamında bizi ağırladığı ve çölyaklı öğrencilerin üniversitedeki yemek sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduğu için Çölyak Vakfı, tüm Çölyaklılar adına minnet ve saygılarımızı sunarız.