Glutensiz Ürün Satış Yükümlülüğü Tebliği

Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Mart 2024 Salı günü yayınlanan 32480 numaralı GLÜTENSİZ GIDA ÜRÜNÜ SATIŞ YÜKÜMLÜLÜĞÜ GETİRİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ zincir marketlere ulaştı.

6 Şubat 2024 tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Sayın Adem Başar ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Sayın Burak Kaplan ile Çölyak Vakfı Kurucusu ve Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi, Yönetim Kurulu Üyeleri Sibel Demirören @glutensiz.anne ve Neslihan Altın @1neslihanaltin’ ın katıldığı bir toplantı gerçekleştirmiştik.

Bu görüşmede, Vakfımızın talepleri ve görüşmeleri neticesinde 14.12.2023 tarihinde Resmi Gazetede glütensiz ürünlerin bulundurulmasına ilişkin çıkarılan yönetmeliğin uygulanması konusundaki süreçlerle ilgili Bakanlık yetkililerinden bilgi aldık.
Resmi Gazete’de yer alan karar Perakende Ticaretinde Uygulanacak İlke ve Kurallar yönetmeliği çölyaklıların glütensiz ürünlere erişimlerini hedefledi. Bu kapsamda, şube sayısı 200’den fazla olan zincir mağazalara, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde uygulanmak üzere, tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satış yükümlülüğü getirildi.

Bu karar sadece zincir marketleri değil tüm zincir mağazaları kapsam alanına almaktadır. Kararın zincir marketlerde hayata geçmesi için çok yoğun çalışmalar devam etmektedir. Süreçle alakalı gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.
Sadece biraz daha zamanımız var ancak adım adım Türkiye genelindeki sadece zincir MARKETLERDE değil tüm zincir MAĞAZALARDA glütensiz ürünleri görebileceğiz 🧡

Özveriyle glütensiz ürünlerin yaygınlaşması için yoğun çalışmalar gösteren Sayın Adem Bey’e, Daire Başkanı Burak Bey’e ve ekibine Çölyak Vakfı ve çölyaklılar adına teşekkür ederiz. Çölyak Vakfı olarak, taleplerimizin hayata geçmesi ve glütensiz gıdanın yaygınlaşması adına yapılan tüm çalışmalardan mutluluk duyuyoruz 🧡