Çölyak Vakfı ve Sağlık Bakanlığı Görüşmesi

Yazan: Çölyak Vakfı

T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. A. Zülfikar AKELMA ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Sayın Dr. Osman Kan’ın katılımıyla 12.12.2023 tarihinde bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızda kamu hastanelerinin yemek ve kafeteryalarında glütensiz menü ve ürünlerin konulması ile ilgili ihtiyaçlar ele alındı. Toplantı sonucunda, kamu hastanelerinde öncelikli olarak büyük ölçekli hastaneler olmak üzere glütensiz menü üzerine çalışılacağı kararlaştırıldı.
Ayrıca, hastane kafeteryalarında Çölyak Vakfı işletmesinde glütensiz köşe ile glütensiz ürün tedariğinin sağlanması yönünde çalışmalara başlayacağımızı heyecanla bildiririz.