Milli Eğitim Bakanlığı Çölyak Yönergesi

Milli Eğitim Bakanlığı ile 27.11.2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda, Mayıs 2024 çölyak haftasında yayınlanması planlanan Çölyak Yönergesi üzerine çalışma gerçekleştirdik.
14.11.2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz MEB çalıştayının sonuç raporuna istinaden Vakfımızın Çölyak Yönergesi için sunduğu içerik ve okullardaki çölyaklı öğrencilerin ihtiyaçları değerlendirildi.
Yayınlanacak yönerge, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk çölyak yönergesi olması açısından büyük önem oluşturmaktadır. Çölyak Vakfı olarak çölyaklı çocukların okul yaşamlarını etkileyecek bu çalışmanın bir parçası olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz. İş birliklerimizin artarak devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.