Çölyak Vakfı ve Ticaret Bakanlığı Görüşmesi

Yazan: Çölyak Vakfı

07.11.2023 tarihinde Ankara’daki son görüşmemiz Ticaret Bakanlığı’nda İç Ticaret Genel Müdürü Sayın Adem BAŞAR ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Sayın Burak KAPLAN ile oldu.

Görüşmemizde glütensiz ürün çeşidinin azlığı hatta önemli zincir marketlerde glütensiz reyonunun dahi olmadığı belirtildi ve Çölyak hastalarının ürünlere erişimindeki yaşadıkları sıkıntılar vurgulandı.

Sayın Başar ve Kaplan çölyak hastalarının glütensiz ürünlere erişimindeki zorlukları ilgiyle dinlediler. Yönetmelikte glütensiz reyon zorunluluğu yer almadığı için zincir marketlere glütensiz ürün bulundurulmasına yönelik tavsiye niteliğinde resmi yazı iletileceklerini ve telefonla da temaslarda bulunup konunun önemini vurgulayacaklarını belirttiler.

Sayın Kaplan Çölyak Vakfı için Gıda Perakencileri Derneği ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii dernekleri federasyonu ile toplantı ayarlayacağını ve konunun önemini kendilerine vurgulayacağını belirtti.

Ticaret Bakanlığı ile marketlerde glütensiz ürün zorunluluğunun yönetmeliğe ilave edilmesi hatta kanun olarak çıkarılması yönünde Çölyak Vakfı olarak çalışmalara başlayacağımızı belirtmek isteriz.

Sayın Adem Bey’e ve Sayın Burak Bey’e makamında bizi ağırladıkları ve gösterdikleri ilgi alaka için Çölyak Vakfı ve tüm çölyaklılar adına saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz.