Çölyak Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Görüşmesi

06.11.2023 tarihinde Ankara’daki ikinci toplantımız Milli Eğitim Bakanlığı İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Sayın Özkan Avcı ve MEB Şube Müdürü Sayın Gülcan Kılınç ile oldu.

Görüşmemizde öncelikle okul kantinlerinde hiç glütensiz ürün olmadığını ve kantinlerin raflarında glütensiz paketli ürünlerin bulunması gerektiğini bildirdik. Kantinciler Federasyon’undan Süleyman Erbay temsilci olarak katıldı ve kantinlerle ilgili çözüm önerileri üzerine görüşüldü.

Yemekhanesi bulunan okullarda uygun koşullar sağlanarak glütensiz yemek çıkartılması yönünde talebimizi ilettik. Ayrıca, vakfımıza ulaşan velilerin yaşadığı sorunları (Okula kayıt esnasında çölyak sebebi ile çocuklarının okula kaydolmaması, özel okullarda yemekhane hizmetinden yararlanmayacak olan çölyaklı öğrencilerden yemek parasının alınması vb.) doğrudan ilettik.
Sayın Avcı ve Sayın Kılınç bizleri ilgiyle dinledi ve yeni bir mevzuat geliştirdiklerini ve Çölyak Vakfı’nın mevzuata katkıda bulunmalarını talep ettiler.

Yönetmeliğe katkıda bulunmak amacıyla vakıf olarak en kısa sürede çalıştay düzenleyeceğimizi ve ihtiyaçlar hakkında bilgileri çölyaklı veliler ve öğretmenlerden topladıktan sonra raporumuzu MEB’e ileteceğimizi bildirmek isteriz.

MEB ve Çölyak Vakfı arasındaki ikinci proje ise 81 ilde MEB ve Sağlık Bakanlığı üst düzey çölyak yetkililerinin ve okul idarelerinin katılacağı bir eğitim programıdır. Online düzenlenecek eğitim programıyla ilgili hazırlıklarımızı en kısa sürede tamamlayıp projeyi hayata geçireceğiz.

Daire Başkanı Sayın Özkan Bey’e özel makamında bizi ağırladığı için Çölyak Vakfı ve tüm çölyaklılar adına minnet ve saygılarımızı sunarız.